Ondersteuning Nedap Ons
Je Nedap Ons implementatie is afgerond en je zoekt een kwalitatieve vraagbaak
Je wilt Nedap Ons zo efficiënt mogelijk gebruiken, maar komt er net even niet uit.
Is een kwalitatieve sparringpartner dan niet handig?
Na de implementatie van de Nedap Ons software zien we regelmatig dat het contact tussen een zorginstelling en de businesspartner verwaterd.
Hiermee verlies je een handige vraagbaak bij urgente vragen, nieuwe ontwikkelingen en snelle adviezen.
Tegelijkertijd spreken we regelmatig zorginstellingen die soms al uren zoeken naar de oplossing van hun probleem. Wanneer ze ons dan bellen is het vaak binnen 5-15 minuten opgelost zodat je snel weer verder kunt met andere zaken.
We willen beiden dat je de Nedap Ons software zo goed mogelijk gaat gebruiken. Is het dan niet handig om even snel met iemand te kunnen sparren?

Voorkom deze fouten in een ondersteuningstraject…
Laag kennisniveau
Wij weten als geen ander dat het een uitdaging is om het kennisniveau van de Ons applicatie bij onze collega’s hoog te houden. Vaak krijg je bij een algemene “helpdesk” alleen antwoord op de makkelijke vragen. Moeilijkere vragen moeten dan direct worden doorgestuurd, dat kost veel tijd en daar ben je niet mee geholpen.
Standaard antwoorden
Een vraag over het aanmaken van een account kun je vaak standaard beantwoorden. Maar bij iets complexere vragen bestaan er naar ons idee geen standaard antwoorden. Toch krijg je deze wel vaak. Dat kan goed gaan, maar wanneer een supportmedewerker jouw organisatie niet kent, sluit het advies wellicht niet aan bij de werkwijze van de organisatie.
Matige bereikbaarheid
Slechte bereikbaarheid is één van de meest voorkomende frustraties bij het gebruik van een supportdesk. Je kunt lang in de wachtrij staan of moet erg lang wachten op je antwoord via de mail. Dat kost jou frustratie want je wilt dat jouw probleem snel is opgelost.
Onduidelijke communicatie
Om een goed antwoord te geven op een (wat complexere) vraag moet je eerst de kern van het probleem begrijpen. Je kunt direct kort en krachtig antwoord geven op de vraag, maar daarmee is het probleem niet altijd opgelost.
Word niet afhankelijk
Specialisten van een softwarepakket creëren soms een afhankelijkheid. Als je een probleem hebt kunnen alleen zij dat oplossen, terwijl het veel beter is als je de kennis zelf in huis hebt. Op die manier kun je het de volgende keer zelf.
Wie zijn wij?
We zijn een klein, maar groeiend implementatie en adviesbureau in de zorg. Vanaf 2010 is onze collega Ineke Mostert businesspartner van Nedap en vanaf 2016 zijn we bekend onder de naam “Bij Ons Advies”.
In de afgelopen 10 jaar hebben we Ons bij meer dan 500 zorginstellingen mogen implementeren en maandelijks ondersteunen we meer dan 100 zorginstellingen hierbij. We zijn enorm dankbaar dat we zoveel impact kunnen maken bij allerlei zorginstellingen in Nederland.
Dit is wellicht goed om te weten:
We zijn gespecialiseerd in de Nedap Ons software en implementeren en ondersteunen GEEN andere softwarepakketten. We hebben dus volledige focus op Ons en kennen alles onderdelen;
We werken NIET met specialisten op 1 vakgebied zoals dossier of facturatie. Onze specialisten kennen de hele Ons applicatie waardoor jij altijd één aanspreekpunt hebt. Dit levert vaak een effectief ondersteuningstraject op.
We vinden het belangrijk dat jij en jouw zorginstelling zelf met de software kan werken. We trainen je om Ons zelf te gaan gebruiken en na de implementatie ben je niet meer afhankelijk van ons. Uiteraard helpen we je wel graag verder mocht je nog vastlopen.


“Warm aanbevolen! Korte lijnen, inleving in de klant en persoonlijke betrokkenheid zijn sleutelbegrippen
voor Bij Ons Advies en maken de samenwerking doeltreffend en prettig.”
Anita van Ewijk Heijboer – Applicatiebeheerder bij Stichting IJselmonde-Oost
Zo werken wij graag samen
We geloven dat we je op onderstaande manier het beste kunnen ondersteunen:

“Meelevende en meedenkende medewerkers, die vanuit hun professionaliteit en enthousiasme meer als collega’s dan als externe adviseurs echt naast je komen staan. Aanrader voor (implementatie)ondersteuning.”
Peter van der Zouwen – Manager Bedrijfsvoering bij Stichting Jah-Jireh Woonzorg
Hoe ziet een Ons ondersteuningstraject er uit?
Wanneer we je mogen ondersteunen bij het gebruik van Nedap Ons doorlopen we vaak een aantal stappen. Ons belangrijkste doel is dat we samen kijken hoe we de bestaande vraagstukken binnen jouw organisatie zo goed mogelijk kunnen oplossen.
1. Ons Optimalisatiescan
Een mogelijk startpunt is een Ons Optimalisatiescan. Hiermee brengen we de onderdelen binnen jouw Ons omgeving in kaart die verbeterd kunnen worden. Het is een heel praktisch plan van verbeterpunten waarbij we afspreken wie welke onderdelen op welk tijdstip oppakt.
2. Vaste contactpersoon
Je krijgt een vast contactpersoon binnen onze organisatie. Op die manier kun je snel schakelen, maar krijg je ook gericht advies omdat deze persoon weet wat er belangrijk is binnen jouw organisatie en wat jouw visie is op goede zorg.
3. Afspraken: wie doet wat?
Na een Ons Optimalisatiescan is het mogelijk dat we regelmatig afspreken om specifieke zaken te optimaliseren of te implementeren binnen je bestaande Ons omgeving. We maken duidelijke afspraken wie wat oppakt en wanneer dit klaar moet zijn.
4. Sparringpartner
Loop je even vast? Bel of mail dan met jouw vaste contactpersoon, zodat je advies op maat krijgt bij het probleem waar je tegenaan loopt. Op die manier word je zo efficiënt mogelijk geholpen.
5. Contact met ons Support Team
Is je vaste contactpersoon niet bereikbaar, maar je wilt toch snel verder geholpen worden? Dan kun je altijd bellen met ons Bij Ons Advies Support Team. Hier zit altijd iemand voor je klaar om je snel weer op weg te helpen.
6. Kies de vorm die bij jou past
Naast het contact via telefoon en e-mail kunnen we je ook begeleiden bij het maken van handleidingen, instructievideo’s en trainingen op maat. Je kiest dus zelf de vorm waarin je graag ondersteund wilt worden.
We zijn gespecialiseerd in onderstaande sectoren
Thuiszorg
Ouderenzorg
Gehandicaptenzorg
Beschermd wonen
Begeleiding en dagbesteding
Zorgboerderijen
Geestelijke gezondheidszorg
Jeugdhulp
Zullen we even bellen?
We begrijpen goed dat je niet alleen op een stukje tekst op een website wilt afgaan om de juiste keuze te maken. Daarom bellen we vaak even, zodat we beter kunnen afstemmen wat we voor elkaar kunnen betekenen.
Klik op onderstaande knop om onze contactgegevens te zien of een terugbelverzoek achter te laten.