Nedap Ons Proceskaart

5 essentiële stappen van indicatie tot declaratie

Van mijn collega’s van de supportafdeling krijg ik vaak te horen dat een zorginstelling even snel en het liefst vandaag nog wil declareren.

De vraag die ik dan aan mijn collega stel is: “Willen ze het snel of goed doen?”

Je kan het natuurlijk snel doen, maar voer je dan wel de juiste controles uit?

Door de vele Nedap Ons implementaties die we jaarlijks doen, merkte we dat er behoefte was aan een goed en duidelijk stappenplan. Om dit te doen hebben we verschillende proceskaarten gemaakt. Deze proceskaarten geven je in 5 stappen een goed overzicht van het proces van indicatie tot declaratie; zie onderstaande afbeelding.

Nedap Ons van indicatie tot declaratie
Er zijn 5 essentiële stappen van indicatie tot declaratie in de Nedap Ons software
  1. Vastleggen van cliëntgegevens;
  2. Medewerker gegevens;
  3. Vastleggen van uren;
  4. Controleren & fiatteren;
  5. Declareren & factureren;

Deze proceskaart delen we natuurlijk al met de zorginstellingen wanneer zij bij ons een implementatietraject volgen. Maar desondanks merk je toch dat dit proces af en toe niet helemaal helder is.

De 5 stappen nemen je mee door de essentiële processen die nodig zijn om een goede declaratie en goede facturatie uit het systeem te krijgen. Het doorlopen van deze stappen helpt je voorkomen dat er zaken niet goed ingericht zijn en je achteraf nog meer werk hebt.

Ons doel is jou door dit stappenplan volledig zelfstandig de controles te kunnen laten doen en een ideaal facturatieproces neer te zetten.

Mocht je deze proceskaart willen ontvangen? Laat het vooral weten, dan stuur ik je deze gratis toe.

Nog meer tips?

Naast deze tips over de 5 essentiële stappen van indicatie tot declaratie in Nedap Ons, hebben we misschien nóg iets leuks voor je. Via onderstaande knop kun je onze gratis Haal meer uit Ons E-book downloaden, waarin nog 7 essentiële zaken zijn uitgelicht. Hiermee behoeden wij je hopelijk voor veel gemaakte fouten en haal je meer uit Ons!

 

Bekijk ook hier de video over de Proceskaart

Download gratis het ‘Haal Meer Uit Ons’ E-book