Methodisch werken in de zorgsector

Toonaangevend Nedap-expert

Voor zorginstellingen en zzp’ers

Implementatie en ondersteuning

Advies geven rond methodisch werken is waar Bij Ons Advies in Linschoten in uitblinkt. Methodisch werken is een systematische aanpak waarbij werkzaamheden volgens een vaste structuur worden uitgevoerd. Het gaat om het zorgvuldig en overwogen uitvoeren van taken, met een duidelijk doel voor ogen. Deze werkwijze is bijzonder relevant in de zorgsector, waar gestructureerd en efficiënt werken van belang is voor het leveren van kwalitatieve zorg. We ondersteunen zorginstellingen en zelfstandige zorgprofessionals om hun werkzaamheden volgens de stappen van de methodische cyclus uit te voeren.

Nedap-ons-logo

Zullen we even bellen? 

We begrijpen goed dat je niet alleen op een stukje tekst op een website wilt afgaan om de juiste keuze te maken. Daarom bellen we vaak even, zodat we beter kunnen afstemmen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Neem vrijblijvend contact op
Methodisch werken

Het belang van methodisch werken in de zorgsector

Methodisch werken in de zorgsector is de basis van kwalitatief hoogwaardige zorg. In de zorgsector maakt methodisch werken de zorg niet alleen betrouwbaarder en veiliger, maar creëert het ook transparantie voor zowel zorgverlener als patiënt. De stappen van de methodische cyclus maken zorgvoorzieningen meetbaar en stuurbaar, en zijn daarmee een fundament voor een solide kwaliteitssysteem binnen elke zorginstelling.

Volg de stappen van de methodische cyclus met de Ons-software

De methodische cyclus is een reeks stappen die professionals gebruiken om hun werkzaamheden te structureren. Deze cyclus omvat verschillende fases: de voorbereiding, de planning, de uitvoering en de evaluatie. Ons adviesbureau in de zorg staat klaar om je te ondersteunen bij de stappen van de methodische cyclus. Via een “nulmeting” beoordelen we samen waar de normen in jouw organisatie al geregeld en geïmplementeerd zijn. Deze meting vertalen we vervolgens in een stappenplan met als doel een goed werkend kwaliteitssysteem dat past bij de identiteit en kernwaarden van jouw organisatie. Hierbij is de integratie van de praktische software Nedap Ons ideaal om jouw kwaliteitssysteem te borgen. Deze software zorgt ervoor dat alle noodzakelijke stappen worden gevolgd en dat er niets wordt overgeslagen middels de gestructureerde workflows en procedures. Door het automatiseren van routinetaken en het organiseren van informatie in één gemakkelijk toegankelijk systeem, besteed je meer aandacht en tijd aan directe patiëntenzorg.

We zijn gespecialiseerd in onderstaande sectoren

100%
 • Thuiszorg

 • Ouderenzorg

 • Gehandicaptenzorg

 • Beschermd wonen

 • Begeleiding en dagbesteding

 • Zorgboerderijen

 • Geestelijke gezondheidszorg

 • Jeugdhulp

Neem contact met ons op voor opzetten of uitbreiden van jouw kwaliteitssysteem

Wil je de stappen van de methodische cyclus integreren binnen jouw organisatie met of zonder Nedap Ons-implementaties? Pas methodisch werken in de zorgsector toe voor het verbeteren van jouw kwaliteitssysteem. Ons team van experts staat klaar om samen met jou een kwaliteitssysteem op te zetten of uit te breiden dat niet alleen voldoet aan de huidige eisen, maar ook toekomstbestendig is. Wacht niet langer en neem contact met ons op om jouw zorginstelling te verbeteren.

Neem vrijblijvend contact op

  Jelle Mostert

  Na een persoonlijk kennismakingsgesprek voelden we direct dat de aanpak van Bij Ons advies volledig aansloot bij de behoefte van Compartijn. De laagdrempelige en klantvriendelijke ondersteuning die we nog steeds ontvangen van dit professionele bedrijf maakt dat we een enorme positieve ontwikkeling hebben kunnen doormaken.

  Het aangaan van een partnership met Bij Ons advies geeft ons de mogelijkheid om de continuïteit, kwaliteit en veiligheid van onze zorg- en bedrijfsprocessen duurzaam te borgen.”

  Miranda van der Made – Care-contractmanager bij Compartijn